Sevaletul barfei - NonConformista

Sevaletul barfei

Sevaletul barfei


Comunicarea in doi, despre un al treilea, sta in mentalitatea umana.
Ca-i nou venit in cartier, in colectiv, fost coleg de scoala, ruda, prieten sau coleg, cu totii sunt asezati pe sevaletul barfei, ici li se aduce un repros, pentru ca nu au raspuns zambind la salut, dincolo li se imputa ca au stat prea mult de vorba cu un sef, se mai pune in spate o calomnie, se isca un adevarat potop de intrebari cand vine vorba despre agoniseala de o viata, sunt etichetati mult prea rafinati pentru neveste sau prea obeze pentru prieteni si trasarea tuselor de culoare ale personalitatii poate continua.

Mare parte din timp, la birou, acasa, in societate, se pierde cu barfa, aratand cu degetul sau asteptand sa moara capra vecinului.
Specialistii considera barfa un virus ireversibil, care-si are o tulpina în ADN-ul uman, situatia scapand de sub control, cu trecerea timpului
inregistrandu-se tot mai multe victime.
Se pare ca a fost depistat pentru prima data in Antichitate si ca de atunci si pana astazi continua sa se manifeste liber si nestingherit.

Si totusi ca orice virus si acesta cred ca poate ramane multa vreme in stare latenta, trezirea sa la viata fiind cauzata de anumiti factori externi.
In cazul acestuia factorii externi ar putea fi urmarea invidiei.Invidia nu poate fi justificată sub nicio forma, spun psihoterapeutii.
Este unul dintre sentimentele care te fac sa te simti umil pentru ca-l traiesti, dar si pentru ca ai motive sa-l traiesti.
Apare de cele mai multe ori pe un teren propice, acolo unde energia lui " a face " este absenta.

Nimic nu indreptateste pe invidios sa arunce piatra pentru neputinta sa, de aceea consider ca atunci cand avem de a face cu astfel de persoane este de preferat sa le evitam, iar daca nu se poate, sa le explicam ca nu au nimic de castigat daca continua sa aiba o astfel de gandire nesanatoasa, fiindu-le daunatoare in primul rand lor, caci nimic nu consuma mai mult decat invidia, ura, teama de rezultatul lui "a face".

Trebuie evitate orice mijloace (umane, mass-media) care incearca sa ne hraneasca spiritul cu astfel de deseuri negative cum sunt barfa, scandalurile mediatice s.a.
Sa nu uitam ca trebuie sa fim intr-o relatie de constructie cu noi insine, pentru a ne putea realiza si nu de deconstructie marcata de indoieli, frica si nesiguranta, spunea Torok.

Asadar sa incercam mereu sa ne dorim a cuceri noi orizonturi pentru a ne depasi angoasele, sa incercam sa urcam cat mai sus pentru a nu ne lasa umiliti de invidie, evitandu-i sau educandu-i pe cei care sufera de virsul barfei, cand situatia o impune.


Rita Drumes
Constanta 01 - mai - 2013

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non