Asumarea regretelor - NonConformista
HELLO

Asumarea regretelor


Asumarea regretelor


Regretul, acel sentiment de nemultumire fata de o decizie pe care am luat-o intr-un moment sau altul al vietii, intervine atunci cand in noi incepe sa-si faca loc ideea ca am fi putut alege altfel si ca rezultatul alegerii ar fi putut fi altul, mai bun.
Mare parte dintre noi avem acelasi set de regrete, legate de educatie, de casatorie, de felul in care ne-am trait sau nu viata, de modul in care ne-am implinit sau nu visele, de faptul ca am avut sau nu curajul sa-i dam vietii peste nas…

Unii spun ca nu regreta nimic din ceea ce au facut, sunt cei pe care literatura de specialitate i-a numit sociopati si care au afectat cortexul frontal orbital, par a fi incapabili sa simta regretul chiar si in fata unor decizii proaste.
Altii ca regreta doar ceea ce nu au facut, sunt cei care nu au avut curajul de a decide intr-un fel sau altul, oferind vietii posibilitatea de a-i duce intr-o directie sau alta.
Pentru altii regretul este un stil de viata, sunt cei carora le este mai usor sa traiasca in trecut decat sa-si asume prezentul, sunt cei pentru care regretul fata de o decizie sau alta devine obsesie si care de cele mai multe ori sfarsesc prin dezechilibre majore.

O ultima categorie este cea a celor care reusesc sa-si asume regretele, sa traiasca cu ele, sa-si insuseasca lectia primita, evitand sa cada in aceiasi capcana pentru a doua oara.
Aceasta ultima categorie este cea a oamenilor care inteleg ca indiferent de decizia adoptata, candva, important este sa nu te pierzi pe tine insuti, sa poti sa treci mai departe, sa alegi viata.
Alegerea este a fiecaruia, poti zambi sub forma unui rictus sau poti sa o faci cu sufletul, poti sa plangi cu lacrimi amare sau poti sa razi cu lacrimi, poti vegeta, lamentandu-te permanent fata de ceea ce ar fi fost altfel daca… sau poti sa-ti traiesti viata.
Asa cum spuneam, fiecare are dreptul de a alege sa…

Rita Drumes
Constanta – 10 aprile 2013

heloo

CONVERSATION

0 comentarii: