Constientizarea cauzei neimplinirilor - NonConformista
HELLO

Constientizarea cauzei neimplinirilor

Constientizarea cauzei neimplinirilor
by Rita Drumes


Se intampla de multe ori sa ne simtim incorsetati in propria viata, sa avem impresia ca orice am face nu ne vom putea gasi linistea interioara si atunci concluzionam ca indiferent de starea de actiune sau non-actiune in care ne regasim, nu se intampla nicio schimbare, ca atare ne blazam.
Vegetam in loc sa traim, sa simtim, sa ne bucuram ca suntem sanatosi, ca putem vedea zorii unei noi zile, care ne ofera mereu si mereu noi inceputuri, ca putem auzi cum persoane dragi noua ne spun cat de importanti suntem pentru ele sau putem sa ne ascultam, cand ne spunem, cu voce tare, cat de folositori suntem celor dragi si cat de impliniti ne face acest fapt, el dand un nou sens existentei noastre.
Stim cu totii ca un precar echilibru interior are urmari grave asupra intregului.Ce este de facut atunci cand ni se pare ca viata noastra s-a blocat, ca batem pasul pe loc, cand simtim ca suntem inchisi intr-o camera fara usi, fara ferestre?
In primul rand trebuie sa constientizam ca ne aflam in acea camera, apoi sa incercam sa facem lumina, pentru a fi siguri ca nu exista cu adevarat vreo posibilitate de evadare!Doar cautand, in forul noastru interior, cauza care ne provoaca starile de neimplinire, analizand-o, constientizand de unde provine, putem observa usa sau fereastra prin care putem aduce liniste in noi, pentru a ne ascultam vocea interioara, care stie sa ne ghideze cel mai bine, caci nimeni nu ne cunoaste trebuintele si nemultumirile mai bine ca ea.
In viata avem mereu alternative, putem sa vegetam, spunandu-ne ca traim o viata mizera, lamentandu-ne de tot si de toti sau putem sa traim, bucurandu-ne ca pur si simplu existam.Viata este un miracol, indiferent de unghiul din care am privi-o, de aceea trebuie traita ca un miracol si nu lasata sa ne scape printre degete!
Multi vor rade si vor spune ca ceea ce spun sunt copilarii, ca nu poti sa te simti implinit, sa-ti traiesti viata mizera ca si cum ar fi un miracol.
Am sa le raspund ca totul tine de viziune, de unghiul de abordare.Cele mai multe nemultumiri provin din dorinte suprarealiste.
In momentul in care asteptarile, dorintele, ne vor fi pe masura posibilitatilor, atunci nu vom mai avea parte de deceptii, care sunt cauza principala a nemultumirilor.
Nu trebuie sa ne comparam niciodata cu alte persoane, pentru ca nu provenim din aceeasi familie.Daca, totusi, suntem rude de sange si aceste persoane sunt mai realizate decat noi, atunci trebuie sa ne gandim ca este posibil ca ele sa fi avut parte de alte oportunitati, spre deosebire de noi, asa cum, la fel de posibil, este ca noi sa fi avut oportunitati pe care ele sa nu le fi avut.
Universul are grija sa sustina permanent balanta in echilibru.Pe cat de complicate ar parea lucrurile, pe atat de simple sunt, daca acceptam ca fiecare om este unic.
Fiecare om are drumul sau de parcurs in viata, drumul spre el insusi!
Constientizand asta vom observa ca nu avem cum sa ne simtim prizonieri in propria viata, pentru ca sufletul nu poate fi captiv, asa cum nu putem prinde aerul intre palme.


Rita Drumes – Constanta

heloo

CONVERSATION

0 comentarii: