Sa imbatranim frumos - NonConformista

Sa imbatranim frumos


Sa imbatranim frumos


Ma intrebam, zilele acestea, ce ar trebui sa faca omul pentru a-si purta cu mandrie varsta si cum ar trebui sa procedeze pentru a ramane mereu tanar.Intrebari pertinente, la care fiecare om si-ar dori un raspuns.
Pana la implinirea unei anumite varste omul se poate mandri cu adaugarea unui nou an in cununa de spice a anilor, acesta-i adevarul!
Fiecare an adaugat pare sa-l faca mai intelept, mai bogat in experiente, in trairi si, de ce nu, mai sensibil.
Insa trebuie sa recunoastem ca de la un timp anii par sa-i fie adaugati nu doar calendaristic, ci si fizic cat si psihic.
Oricat de bun i-ar fi tonusul psihic, nu poate sa nu remarce ca fizicul nu mai este la fel cu cel din tinerete, ca persoana pe care o priveste dimineata in oglinda nu-i este cunoscuta, in cele mai multe dintre zile.

Nu poate sa nu traiasca momente de nostalgie, cand vede ca oricate diete ar urma si oricate exercitii de intretinere ar face, oricat de pozitiva i-ar fi gandirea, organismul sau pare sa nu-si mai doreasca cooperarea pe care o aveau in tinerete.
Acesta pare sa aiba propriile reguli dupa care se ghideaza si tot ce poate omul sa mai faca este sa-l urmeze, sa caute sa-i inteleaga semnalele, sa accepte ca el este cel care detine acum controlul, din pacate.

Si atunci ce ar trebui sa faca omul?

Ar putea sa-si continuie viata intr-o lamentare permanenta sau ar putea sa-si asume fiecare an pe care si-l adauga in cununa vietii, cu tot ce implica, incercand sa-si usureze suferintele fizice cu cat avanseaza mai mult in varsta.
Ar putea sa vada ca in viata partea goala a paharului poate fi privita si ca o parte plina, daca se accepta asa cum este.

Cred cu tarie ca dincolo de mentinerea unui fizic tanar, frumos armonizat, primeaza omul si ceea ce face el pentru sine, dar si pentru cei cu care relationeaza.
Si mai cred ca atunci cand incerci sa faci ceva pentru cei din jurul tau te poti simti implinit si asta poate sa-i fie benefic si fizicului tau.

Deci, ceea ce-i ramane de facut, pentru a fi mandru de varsta sa, pentru a imbatrani frumos, este sa invete a darui, a iubi si a accepta ca tineretea fizica nu este vesnica, insa sufletul nu are varsta.Sa accepte ca fiecare varsta are frumustea pe care i-o confera sufletul si nu fizicul!


Rita Drumes
Constanta - 10 iulie 2010

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non