Câteva remedii naturale pentru un ten fără riduri - NonConformista

Câteva remedii naturale pentru un ten fără riduri

Îmbătrânirea este un proces ireversibil, iar intervențiile sunt pentru ajustare și nu pot înlocui tinerețea. Însă putem îmbătrâni frumos și fără prea multe costuri, mai ales că referirile de mai jos sunt făcute la ingrediente ușor de găsit în casă.


Alimentele cu efect antirid

1. Laptele din nucă de cocos este un elixir prețios pentru ten. Aplicat cu regularitate, acesta conferă un efect radiant și sănătos tenului, și datorită vitaminei C și cuprului ce oferă flexibilitate și elasticitatea tenului, dar și vaselor de sânge, încetinând procesul de îmbătrânire.
2. Avocado ajută foarte mult ca tenul să obțină acel aspect tânăr și fresh datorită texturii cremoase/ uleioase. Doar trebuie să aplici pe față pastă de avocado sau felii și tenul va căpăta instant acel aspect de întinerire. Este foarte eficient și pentru pielea mâinilor.
3. Uleiul de ricin aplicat pe față ajută la estomparea ridurilor. Este bogat în antioxidați ceea ce îl califică să fie unul din produsele ideale pentru îngrijirea tenului. Indiferent de tipul de ten, el poate fi aplicat atât pe față cât și pe zona din jurul ochilor.
4. Cartoful crud poate fi folosit cu succes pentru zonele pigmentate ale feței. Aplicat pe față, amestecul de cartof crud, glicerină și apă de trandafiri, în cantități egale, diminuează urmele cicatricelor de pe față.
5. Mierea de albine de cea mai bună calitate aplicată în jurul ochilor face minuni. Se știe că în această zonă, neavând țesut adipos pentru susținere, pielea, fiind transparentă, lasă să se vadă cu usurință primele semne de oboseală, dar și de vârstă.
6. Lămâia nu este folosită doar să-ți potolească setea, ci câteva picături aplicate pe față pot usca prematur coșurile și în egală măsură pot diminua semnele de bătrânețe. Efectul este de catifelare a tenului numai dacă zeama este proaspătă. Conține enzime care ajută la exfolierea și curățarea tenului. De asemenea, este un bun antioxidant natural ce stimulează producția de colagen. Pentru tenul uscat, folosiți-o în combinație cu uleiul de măsline.
7. Miezul de ananas aplicat pe față atenuează primele semne de îmbătrânire a tenului. Trebuie lăsat să acționeze 10, 15 minute și apoi se limpezește. Ananasul conține, pe lângă vitamina C, betacaroten ce favorizează menținerea structurii și funcției normale a pielii.
8. Uleiul de măsline, în combinație cu zahărul brun, este perfect pentru o exfoliere perfectă. Nu trebuie omisă importanța exfolierii tenului ce va ajuta ingredientele din lista de mai sus să acționeze mai eficient.


Și tu poți scrie pe NonConformista! 
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe: only4foryou1@gmail.com !

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non