Toamna - sezonul depresiilor - NonConformista

Toamna - sezonul depresiilor

Stresul te poate face să te simți mai nefericit în această perioadă în care zilele sunt mai scurte și ești nevoit să te retragi devreme în casă. El duce la depresie, anxietate, atacuri de panică și chiar pesimism. Te poate face insuportabil, pentru că ești  ușor de  iritat, irațional și ostil.

Yahoo Shine te sfătuiește ca atunci când te simți stresat să încerci unul dintre următoarele cinci sfaturi:

Sezonul depresiilor
Fă-ți un masaj facial

Ayurvedamedicina antică din India, spune că un masaj facial aduce sănătate și scoate la iveală "lumina interioară". Un astfel de masaj te va relaxa și îți va da un plus de încredere în forțele proprii.

Fă exerciții fizice

Deși este sezonul "hibernării", prea multă inactivitate poate duce la depresie. Alungă stresul cu plimbări lungi prin parc, cu bicicleta sau chiar câteva exerciții fizice ușoare făcute dimineața înainte să pleci la serviciu.

Aruncă și reorganizează

Să reorganizezi fiecare colțisor de casă care te deranjează poate fi o țintă prea mare, așa că începe cu unul singur. Poate să fie orice: un raft, cutia cu cosmetice sau chiar poșeta. Te vei simți mult mai bine știind că ceva este în ordine și că ai o grijă în minus.

Mănâncă ceva care îți place

Pregătește-ți felul preferat de mâncare sau mergi la un restaurant bun și comandă ceva delicios. Bucură-te de fiecare înghițitură și savurează mâncarea încet.

Mai mulți antioxidanți

Stresul poate afecta sistemul imunitar, așa că este bine să mărești aportul de antioxidanți. Mănâncă fasole, afine, mere, nuci, prune și cartofi pentru a-ți proteja organismul de boli.

Tag-uri: toamnă, depresie, sezonul depresiilor, ayurveda, alungă stresul, lumină interioară, exerciții fizice, antioxidanți

Și tu poți scrie pe NonConformista! 
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe: only4foryou1@gmail.com !

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non