Coronavirus: Franța mandatează purtarea măștilor în școli și în mijloacele de transport în comun - NonConformista

Coronavirus: Franța mandatează purtarea măștilor în școli și în mijloacele de transport în comun

Franța mandatează purtarea măștilor în școli și în mijloacele de transport în comun 

Franța va face ca măștile pentru față să fie obligatorii în mijloacele de transport în comun și în școlilele secundare, începând cu 11 mai, când se preconizează ieșirea din izolarea cauzată de coronavirus, a declarat premierul Edouard Philippem, conform BBC.

Școlile se vor redeschide treptat, începând cu grădinițele și școlile primare.
Elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani trebuie să poarte măști pentru față.
Acesta decizie vine în condițiile în care Spania a reușit să-și contureze planul de ieșire din blocajul cauzat de coronavirus. Decizie pe care premierul Spaniei a numit-o „revenire la o nouă normalitate.” Planul de revenire a Spaniei urmând a fi aplicat până la finele lunii iunie.




Cum se va redeschide Franța?

Magazinele și piețele își vor deschide din nou ușile începând cu 11 mai, dar nu și barurile și restaurantele.

Magazinele vor avea dreptul de a cere cumpărătorilor să poarte măști și ar trebui să se asigure că vor rămâne la un metru unul de altul, a spus premierul Franței.

Pentru cei mai mulți dintre francezi va fi o ușurare faptul că vor putea ieși din nou afară fără un certificat care să le confirme intențiile, iar adunările publice vor permite un număr de până la 10 persoane. De asemenea, creșele se vor redeschide, dar cu un maxim de 10 copii în  fiecare grupă.

Franța a suferit una dintre cele mai ridicate rate de deces Covid-19 în Europa, împreună cu Marea Britanie, Italia și Spania.

Marți numărul persoanelor care au murit ca urmare a infectării cu virusul Covid-19 a crescut cu 367, ajungându-se astfel la 23.660, a precizat Ministerul Sănătății din Franța. Aproximativ 129.859 de persoane au fost infectate în Franța până marți.

Cu toate acestea, internările la spital și numărul de pacienți în terapie intensivă au scăzut, ceea ce a dus la o stare de optimism, dar păstându-se în continuare prudența. Citește mai departe aici
Sursa
Foto:  AFP/GETTY IMAGES    

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non