Un asteroid imens, clasificat drept „potențial periculos” din cauza dimensiunilor sale, a trecut pe lângă Pământ miercuri - NonConformista

Un asteroid imens, clasificat drept „potențial periculos” din cauza dimensiunilor sale, a trecut pe lângă Pământ miercuri


Un asteroid imens, clasificat drept „potențial periculos” din cauza dimensiunilor sale, a trecut pe lângă Pământ miercuri

Cu un diametru de câțiva kilometri, acesta a trecut pe lângă planeta noastră miercuri, 29 aprilie, între orele 9 și 1 a.m. în condiții de siguranță, ne informează site-ul francez La Libre.



Listat drept „potențial periculos” de NASA, uriașul asteroid OR2 1998 a trecut în apropierea planetei noastre miercuri, 29 aprilie. Este mai presus de toate dimensiunile sale, fapt care a justificat clasificarea ca potențial pericol pentru Pământ. Diametrul său este cuprins între un kilometru și jumătate și patru kilometri.

Asteroidul a trecut relativ aproape de Pământ, dar trecerea sa nu a afectat cu nimic Pământul deoarece el se afla față de acesta la o distanță de 6 milioane de kilometri. Pentru a vă face o idee, Luna este mult mai aproape, deoarece este situată la o distanță medie de aproximativ 384.400 de kilometri de Pământ. 
Prin urmare, OR2 1998 a fost în trecerea sa de șaisprezece ori mai departe de planeta noastră.

Asteroidul, cu o dimensiune remarcabilă, a fost totuși suficient de aproape pentru a putea fi văzut de telescoapele private. Totuși, nu a fost atât de  ușor de observat, deoarece vizibilitatea a fost foarte scăzută la orizont între orele 21.00 și 1 a.m.



Deși spectaculosă, trecerea unui asteroid în  apropierea noastră (foarte relativă) nu a reprezentat totuși ceva excepțional, deoarece în fiecare zi asteroizi mici trec pe lângă planeta albastră. Dimensiunea asteroidului OR2 din 1998 a fost cea care a oferit o altă abordare acestui eveniment astronomic.

NonConformista

Sigur O Sa Iti Placa

0 comentarii

Scrie un comentariu!





script

non